Vårt nya rum

Vi syskon har fått ett nytt rum. I rummet ska vi kunna vara med varandra och med våra kompisar. Det är mest vi systrar som använder rummet men våra bröder får såklart också vara där ifall de vill titta på något avsnitt av Glee eller Dance Moms med oss!

Tapeterna från Laura Ashley och soffan valde vi ut tillsammans med våra föräldrar. När det kommer till de övriga möblerna är vi inte överens. Vi, alltså för det mesta jag, ville ha nya vita möbler och våra föräldrar ville att vi skulle använda möbler som vi redan hade på vinden. Efter mycket förhandlande blev det de mörkbruna trämöblerna i alla fall. Vi kom överens om att ifall vi använde möblerna som vi redan hade så skulle vi få välja allt annat till rummet. En helt okej deal i alla fall!

Vi har satt upp en "att göra-lista" för att lättare komma igång med inredningen. Den kan ni se här nedanför.

ATT GÖRA:

1. Spegel över det lilla bordet

2. Bordslampa till det lilla bordet

3. Kuddar till soffan

4. Filtar till soffan

5. Taklampa utanför mitt rum

6. Bokhylla

7. Flytta in vårt gamla dockskåp

8. Tavlor

9. Gardiner

10. Korg till filtarna

Rummet är väldigt svårmöblerat. Trots att det är stort, 40 kvadratmeter, har vi haft svårt att få till möbleringen. Det är väldigt avlångt, 10 meter långt och 4 meter brett, med flera dörrar ut till andra rum. Det går träbjälkar tvärs igenom rummet som inte går att ta bort. De delar rummet i ett tv-rum och ett rum med läsfåtöljer. Här kommer lite "före bilder".

Här har vi soffan som saknar kuddar och filtar. En korg till filtarna saknas också. Fast filtkorgen är ännu inte så akut eftersom vi inte har några filtar.

Över det här bordet ska det hänga en silverfärgad spegel. På bordet ska det stå en lampa, en vas med blommor och lite annat. Just nu står där ett litet påskpyssel som Agnes gjort, ni kan se hur hon gjorde det i inlägget här. I den här delen av rummet ska också vårt gamla dockskåp stå, om det ser tillräckligt bra ut. Vi får bara ta och bära upp det och se hur det ser ut helt enkelt. Vi ska även sätta upp två stycken låga Stringhyllor i ett hörn med snedtak.

Jag hoppas att jag snart kan visa er "efter bilderna" och allt nytt vi köpt till vårt rum. Det är bara att sätta igång!

Kram, Tova

Gillar

Kommentarer