Dag 6

Vi packade ihop att gav oss iväg till ett nytt ställe strax utanför St Raphaël vid Franska sydkusten. Vi tänkte ta hela dagen på oss och titta på saker efter vägen. Vi brukar hålla en positiv ton här på bloggen men idag måste vi helt enkelt återberätta denna mindre lyckade utflyktsdag som vi inte trodde vi skulle ta oss levande igenom. Det första stoppet hade vi planerat att göra i Avignon. Vi har varit där tidigare men ville se det igen. Det visade sig vara en festival i centrum just den här dagen och inga bilar var tillåtna att åka in. Vi körde ett varv runt ringmuren och fick se den halva bron från bilen. Sen åkte vi vidare upp i bergen i Provence.

Där ville vi titta på de stora lavendelfälten. När vi väl var uppe i bergen så var det 36 grader varmt och ingen var sugen på något längre stopp.

Vi hade sett ut att vi skulle besöka en konstgjord sjö uppe i bergen och se ravinen Gorges du Verdon som är en av Europas djupaste raviner. Vi vet inte riktigt hur det kom sig att vi valde detta resmål på utflykten. Mamma säger att hon hade täkt sig att vi skulle åka ner till sjön och att vi skulle se ravinen där ifrån. Hur som helst så var det inte dit vi kom utan vi hamnade på en slingrande bergsväg ovanför sjön. Först lät det "å vad fint, titta, titta" inne i bilen men det övergick fort till mer "å nej, å nej". Det var ingen som vågade titta ner. Agnes satt med huvudet i sin kudde och grät och vi andra var inte långt ifrån det. Hur kunde denna familj som till stor del består av höjdrädda medlemmar åka och titta på Europas djupaste ravin? Vi var uppe på över 1 000 meters höjd med ett stup rakt ner en halv meter från bilen. Fotona från bilfärden liknar mer foton från en flygtur än en bilutflykt. Vi kom i alla fall ner från bergen. Agnes kunde titta upp från sin kudde och mamma slutade krama sin kräkpåse.

Vi har även på det här stället hyrt en stuga på en camping. När vi kom fram gick vi och köpte pizza som vi åt i stugan. Sen blev det Yatzy.

Ses igen imorgon!

Hälsningar, 4 systrar

Gillar

Kommentarer