Äventyr i Sibenik

För några dagar sedan var i staden Sibenik, det ligger ungefär en halv timme bort från stället vi bor på så vi tänkte att det blir en perfekt dagsutflyckt. Vi övervägde att ta taxi dit men bestämde oss sedans för att ta lokalbussen som gick förbi vårt område direkt till Sibenik. Problemet var bara att bussen blev lite sen och vi visste inte riktigt vart den gick ifrån men det löste sig. När vi stog och väntade på bussen kom det massor av "taxibilar" som tydligen kunde skjussa oss för ett billigare pris men när bilen har en hemmagjord taxi skylt är det inte riktigt något att lita på.

När vi väl kom fram till Sibenik och klev av bussen var det ångande hett. Åh herre gud så varmt det var, knappt så mina ben orkade gå i den värmen. Det första stället vi gick och kollade på var den kända katedral i Sibenik. Taket bombades sönder under kriget men har sedan dess byggds upp igen. Den är även känd för att ha massor av ansikten på den i en rad runt hela kyrkan. Det var så häftigt att se! Synd bara att vi inte kunde gå in pågrund av att ingen av oss hade riktigt passande kläder.

Till slut vart det så varmt så vi var tvungna att sätta oss ner för att ta något att dricka. Vi hittade ett perfekt ställe som låg på ett litet torg, men det bästa var att dom blåste ut kalla vattenmoln från parasollen vilket gjorde det kallt och skönt. Det blev dock inte bara en dricka för mig utan även glass, jag tog bananglass. Jag vet att det låter ganska äckligt men jag tycker det är gott. Alice tog såklart jordgubbsglass och som hon älskade det! Vi njöt av att äntligen sitta ner även fast vi bara gått i ca. en halvtimme!

Eftersom hela staden är byggd på en kulle fanns det så många trappor, trappor överallt eller uppförsbackar. Inte det lättaste som finns när man rullar runt på en barnvagn! Det blev bara jobbigare och jobbigare att ta sig uppför men vi hade bestämt oss för att komma till en gammal fästning som låg högt upp. När vi äntligen kom upp dit var vi så trötta så vi orkade knappt göra någonting, men det var en fin utsikt från toppen! Man kunde se ner över hela staden och hade en jättefin utsikt utöver havet.

När vi äntligen kom ner igen var vi nästan helt genomblöta av svett och jättehungriga. Och sån tid det tog att hitta ett matställe! Åh jisses vad mycket krav det fanns, inte i solen, måste finnas pizza och massor av annat. Men till slut hittade vi ett bra ställe att käka på och även fast jag, som nästan alltid, bara beställde pommes såg pizzan väldans god ut:)

Efter en lång dag åkte vi hem. Och jag måste säga att även fast det var så fruktansvärt varmt och Felix hatt till och flög i havet vid hamnen (en snäll kille på en båt hjälpte oss att få upp den igen) så var det en lyckad dag.

Kram,

Agnes

#BestofNouw

Gillar

Kommentarer